SNTZL. Het Oude Tramstation

Geschiedenis Het Oude Tramstation

Na 30 jaar dienst behoorde de tramlijn Drunen-Heusden op 5 oktober 1926 tot de geschiedenis en werd vervangen door een autobusdienst. Op de rest van het traject reden tot 1937 trams voor het vervoer van zand. De laatste personentram komt voor in de dienstregeling van 15 mei 1934. In de dienstregeling van 7 oktober 1934 blijkt het regelmatig personenvervoer geheel door autobussen te zijn overgenomen. Een belangrijke halte was de Tramhaven van Heusden die direct in verbinding stond met de Maas. Sinds 1913 was Heusden dan ook de thuishaven van de Hollandsche Buurtspoorwegen-vloot.

Café Tramstation

In Elshout was de halteplaats bij café Tramstation, hier kom men wachten op de tram en ook een borreltje drinken. Tegenwoordig verwijzen diverse oude foto’s aan de muren van restaurant Het Oude Tramstation naar het interessante verleden van dit pand en de voormalige tramlijn.

Even binnenkijken

Leuk dat u even binnen kijkt! Hier vindt u foto’s van ons restaurant. Ook geven wij u alvast een voorproefje van enkele gerechten van onze kaart.

Wat te doen in de omgeving

 Uw diner uitbreiden met een leuke activiteit? Dat kan! Naast het serveren van de lekkerste schnitzels van Brabant, kunt u bij SNTZL ook terecht voor diverse arrangementen. Met een ruime keuze aan actieve en spel arrangementen is er voor ieder wat wils. We bieden mogelijkheden voor groepen van 10 tot 150 personen.

Arrangementen

Rondvaarten & dagtochten, feesten & uitjes